Làm món tái chanh
Chanh được dùng khá nhiều trong các món gỏi, chủ yếu để làm tái thịt, cá, hải sản như gỏi cá, bò bóp thấu, bò tái chanh, tôm tái chanh… Sau khi đã vắt chanh để làm nước tái, nên cho vào nước chanh một ít mù tạt, như vậy món tái sẽ khử được vị tanh của thịt, cá, giúp món ăn thơm, ngon hơn.
Bò tái chanh là món ăn phổ biến được nhiều người ưa thích.
Nếu cho thêm nước tắc, chút ít nước chanh dây hòa cùng nước chanh thì mùi của nước làm tái sẽ thơm đậm đà và có vị chua hấp dẫn. Tuy nhiên phải lưu ý, vị chua của chanh vẫn là chủ đạo nên tỷ lệ nước chanh phải chiếm 70% trong hỗn hợp.
Lemons are used quite a lot of salad, mainly to re meat, fish, seafood such as raw fish, beef thoroughly squeeze, beef lemon, lemon shrimp ... After squeezing lemon to make recycled water, should be given to lemon juice a little mustard, thus reducing items will be re-tasted the meat, fish, helping aromatic dishes, delicious.
Beef dishes are popular with lemon is more preferred.
If the rules for adding water, a little lemon water mixed with lemon juice, the smell of the water will re rich aroma and sour taste appeal. But take note, the sour taste of lemon should remain dominant lemonade rate to 70% in the mixture.
0 comments:
Post a Comment