Salmon and their nutritional value
Cá hồi chứa rất nhiều dưỡng chất có lợi cho sức khỏe. Có lẽ quan trọng nhất là axit omega 3 cung cấp cho cơ thể giúp da mịn màng và tốt cho tim mạch. Vì thế lần sau khi nhâm nhi lát cá hồi, hãy nghĩ về nó như món ăn bổ dưỡng nhất cho bạn.
1.Cách làm ruốc cá hồi cho bé
- 2 khúc cá hồi hoặc xương cá hồi, Gừng, rượu trắng, Muối, dầu ăn, đường, hạt tiêu, hành khô.
Cách làm:
- Gừng cạo vỏ, giã nhuyễn, trộn đều với rượu trắng. Cá rửa sạch, dùng tay thoa đều hỗn hợp rượu và gừng vào cá, để khoảng 15 phút, sau đó rửa cá lại cho thật sạch.
- Cho cá vào nồi, hấp chín, lấy ra để nguội, dùng tay gỡ lấy thịt cá cho vào bát, bỏ phần xương. Dùng cối cho từng ít một cá vào giã thô, giã cho hết phần cá.
- Đun nóng dầu ăn, phi thơm hành khô, cho cá vào đảo đều, lửa nhỏ, nêm vào một ít muối, đường.
- Đảo khoảng 10-15 phút thì bạn tắt bếp, để còn hơi ấm, dùng tay sạch, múc từng ít một phần cá vào rổ có mắt dày, dùng tay chà nhẹ đến khi cá tơi bông ra, làm cho hết phần cá còn lại.
- Cho cá lại vảo chảo, nêm nếm lại gia vị cho vừa ăn, dùng muôi gỗ đảo đến khi cá khô lại, nếu muốn giữ lâu bạn có thể đun cá lâu hơn.
2.Vây cá hồi chiên giòn
Vây cá hồi : 300g, Hành tây: 1/2 củ, Kem sữa tươi: 100ml, Xà lách: 100g, Bột mì; Nước cốt chanh; Bơ lạt; Rượu vang trắng, dầu ăn, đường, muối; Hạt nêm; Xốt mayonnaise
Cách làm:
- Cá hồi rửa sạch để ráo, ướp hạt nêm, nước cốt chanh trong 5 phút. Hành tây cắt hạt lựu nhỏ.
- Tẩm vây cá hồi qua bột mì, cho vào chảo chiên vàng, vớt ra để ráo.
- Xốt kem: Xào thơm bơ và hành tây, thêm rượu vang trắng, nấu cạn còn 1/2 rồi cho thêm kem sữa tươi, 1 chén nước nhỏ, hạt nêm, muối, đường. Khuấy trên lửa nhỏ đến khi hỗn hợp sánh mịn. Tắt lửa.
- Cho vây cá hồi ra đĩa, chan xốt lên trên ăn kèm với xà lách, cà chua bi.
3.Cá hồi xốt lá quế Ý
Màu sắc hấp dẫn, mùi vị rất lạ và ngon mà cách làm không hề khó
- 200gr cá hồi phi lê tươi, 50ml nước dùng, 100gr lá quế Ý, 1 muỗng canh kem tươi, 3 muỗng cà phê dầu ôliu, 2 muỗng rượu vang trắng Ý, 1 trái cà chua và Muối tiêu
Cách làm:Cá hồi xắt thành từng lát mỏng. Lá quế Ý cho vào máy xay sinh tố, nêm thêm 2 muỗng dầu oliu vào và rắc một ít muối tiêu, xay nhuyễn làm nước xốt.
– Bắc chảo lên bếp, cho dầu ôliu vào đun nóng, cho 1 muỗng kem nấu (whipping cream), đổ hỗn hợp lá quế Ý đã xay nhuyễn vào khuấy đều khoảng 1 phút rồi cho nước dùng, nêm ít muối tiêu.
– Xếp từng lát cá tạo hình bông hồng đặt trên khay có láng ít dầu oliu và rượu vang trắng, rồi cho vào lò vi sóng nướng 5 phút. Sắp cá ra đĩa, rưới nước sốt lên. Trang trí cà chua, lá quế Ý
4.Súp kem đậu Hà lan cá hồi
– 200g đậu hà lan hộp, 100g cá hồi tươi, 40g bơ nhạt, ¼ tsp muối (nêm cho vừa khẩu vị của bé), 150ml sữa tươi, 60ml kem tươi (whipping cream).
Cách làm:
– Cho hạt đậu hà lan và 20g bơ vào nồi, bỏ chút muối, đảo đều 2-3 phút.
– Thêm sữa tươi, nấu sôi rồi để nhỏ lửa, đun thêm 3 phút nữa.
– Cho kem tươi, quấy đều, nấu 2 phút thì bắc ra. Để nguội khoảng 5 phút rồi cho vào máy xay sinh tố xay nhuyễn thành dạng súp kem.
– Cá hồi cắt khối to vừa, đem rán với 20g bơ còn lại. Rán cá vừa chín, không rán kĩ quá sẽ làm cá bị cứng và khô.
– Đổ súp kem ra đĩa, đặt miếng cá hồi lên trên. Khi ăn dằm nhỏ cá trộn đều với súp kem, cho bé ăn khi còn ấm.
5.Cá hồi đút lò
– Cá hồi: 400gr, Sốt mayonnaise: 5 muỗng canh, Hạnh nhân: 10g, Lá chuối: 1 lá, Mù tạt vàng: 10gr, Chanh: 5 trái
Cách làm
- Cá tẩm ướp muối tiêu nhẹ, hạnh nhân đập (giã hơi to)
– Lá chuối tỉa theo hình đĩa ovan .
– Cá chiên sơ, vắt 1 trái chanh khử mùi, cho mayonnaise và ít tiêu xay vào. Cá chiên xong cho vào khuôn nướng.
– Cho cá vào khuôn nướng, thoa mayonnaise đã trộn lên cá và hạnh nhân, đưa vào lò nướng. Khoảng 10 phút lấy cá ra và cho ra dĩa .
–Món này dùng với nước chấm mù tạt vàng pha với nước tương.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salmon contains many nutrients beneficial to health. Perhaps the most important omega 3 helps provide smooth body and good for your heart. So the next time you sip salmon slices, think of it as the most nutritious food for you.
1 How do baby shrimp salmon
- 2 piece trout or salmon bones, ginger, white wine, salt, cooking oil, sugar, pepper, dried onion.
Method:
- Ginger razor shells, pounding puree, mix well with white wine. Fish cleaned using alcohol hand rub mixture and ginger fish, for about 15 minutes, then wash it thoroughly.
- Give the fish to the pot, steamed, removed and cooled, use your hands to remove the fish meat into the bowl, remove the bones. Use a small bowl for each individual on raw pounding, pounding for much of the fish.
- Heat the cooking oil, non-aromatic shallots, fish stir, little fire, a little seasoning salt and sugar.
- Island about 10-15 minutes before you turn off the stove, the heat for longer, using clean hands, scoop each little part fish into the basket with thick eye, rub your hands until the fish to cotton, giving much of the remaining fish again.
- Give the fish to the pan, seasoning to taste the seasoning to taste, using wooden ladle island until dried fish, if you want long can you keep fish boil longer.
Crispy salmon 2.Vay
Fin Salmon 300g, onion: half tubers, fresh cream: 100ml, Salad: 100g flour; Lemon juice; Unsalted butter; White wine, cooking oil, sugar and salt; Granules; mayonnaise
Method:
- Wash and dry salmon, marinated granules, lemon juice for 5 minutes. Small sliced onion.
- Our hearts through the flour salmon, pan-fried to golden, take out and drain.
- Cream Sauce: Saute butter and onion aroma, add the white wine, cook remaining half dry then add cream milk, 1 cup small granules, salt, sugar. Stir over low heat until the mixture is smooth match. Take off heat.
- For salmon fin disc, chan sauce on top served with lettuce, tomato.
3.Ca in Italian basil sauce
Attractive color, very unusual and delicious taste that way is not difficult
- 200g fresh salmon fillet, 50ml water, 100g Italian basil, 1 tablespoon cream, 3 teaspoons olive oil, 2 tablespoons of Italian white wine, 1 tomato and pepper Salt
Method: Salmon slice into thin slices. Italian basil into a blender, add 2 tablespoons olive oil, seasoning and sprinkle on a little salt and pepper, making pureed sauce.
- North pan on a stove, the olive oil to heat, cook for 1 tablespoon cream (whipping cream), pour a mixture of Italian basil puree in about 1 minute, then stir well to water, less salt and pepper seasoning.
- Reverse fish slices shaped roses placed on trays covered with little white wine and olive oil, and place in microwave grill 5 minutes. Order the fish plates, drizzle sauce over. Decorate tomatoes, basil Italy
4.Sup salmon cream peas
- Box 200g peas, fresh salmon 100g, 40g unsalted butter, ¼ tsp salt (seasoning to taste the taste of baby), 150ml milk, 60ml cream (whipping cream).
Method:
- Give peas seeds and 20g butter in a pot, put a little salt, stir for 2-3 minutes.
- Add milk, bring to the boil then simmer, boil another 3 minutes.
- For fresh cream, stir, cook for 2 minutes, then north up. Let cool for 5 minutes and place in a blender puree the soup form.
- Trout to just cut block, bring the remaining fried butter 20g. Fried fish cooked, not fried fish will be carefully too hard and dry.
- Pour the soup plate, place salmon pieces on top. When fish eat little vinegar mixed with cream soups, baby food while still warm.
Baked in 5.Ca
- Salmon: 400gr, Mayonnaise Sauce: 5 tablespoons Almond 10g, Banana Leaf: 1 Leaf, Yellow Mustard: 10gr, Lemon: 5 left
Method
- Salt and pepper lightly marinated fish, almonds dams (retired biggish)
- Banana Leaf pruning according oval disc.
- Fried fish, squeeze 1 lemon deodorant, for little mayonnaise and pepper on. Fried fish and put it in baking.
- For fish in baking, rub mayonnaise mixed up fish and almonds, put in the oven. About 10 minutes get out and fish for the dish.
This jelly sauce served with yellow mustard mixed with soy sauce.
Cá hồi chứa rất nhiều dưỡng chất có lợi cho sức khỏe. Có lẽ quan trọng nhất là axit omega 3 cung cấp cho cơ thể giúp da mịn màng và tốt cho tim mạch. Vì thế lần sau khi nhâm nhi lát cá hồi, hãy nghĩ về nó như món ăn bổ dưỡng nhất cho bạn.
1.Cách làm ruốc cá hồi cho bé
- 2 khúc cá hồi hoặc xương cá hồi, Gừng, rượu trắng, Muối, dầu ăn, đường, hạt tiêu, hành khô.
Cách làm:
- Gừng cạo vỏ, giã nhuyễn, trộn đều với rượu trắng. Cá rửa sạch, dùng tay thoa đều hỗn hợp rượu và gừng vào cá, để khoảng 15 phút, sau đó rửa cá lại cho thật sạch.
- Cho cá vào nồi, hấp chín, lấy ra để nguội, dùng tay gỡ lấy thịt cá cho vào bát, bỏ phần xương. Dùng cối cho từng ít một cá vào giã thô, giã cho hết phần cá.
- Đun nóng dầu ăn, phi thơm hành khô, cho cá vào đảo đều, lửa nhỏ, nêm vào một ít muối, đường.
- Đảo khoảng 10-15 phút thì bạn tắt bếp, để còn hơi ấm, dùng tay sạch, múc từng ít một phần cá vào rổ có mắt dày, dùng tay chà nhẹ đến khi cá tơi bông ra, làm cho hết phần cá còn lại.
- Cho cá lại vảo chảo, nêm nếm lại gia vị cho vừa ăn, dùng muôi gỗ đảo đến khi cá khô lại, nếu muốn giữ lâu bạn có thể đun cá lâu hơn.
2.Vây cá hồi chiên giòn
Vây cá hồi : 300g, Hành tây: 1/2 củ, Kem sữa tươi: 100ml, Xà lách: 100g, Bột mì; Nước cốt chanh; Bơ lạt; Rượu vang trắng, dầu ăn, đường, muối; Hạt nêm; Xốt mayonnaise
Cách làm:
- Cá hồi rửa sạch để ráo, ướp hạt nêm, nước cốt chanh trong 5 phút. Hành tây cắt hạt lựu nhỏ.
- Tẩm vây cá hồi qua bột mì, cho vào chảo chiên vàng, vớt ra để ráo.
- Xốt kem: Xào thơm bơ và hành tây, thêm rượu vang trắng, nấu cạn còn 1/2 rồi cho thêm kem sữa tươi, 1 chén nước nhỏ, hạt nêm, muối, đường. Khuấy trên lửa nhỏ đến khi hỗn hợp sánh mịn. Tắt lửa.
- Cho vây cá hồi ra đĩa, chan xốt lên trên ăn kèm với xà lách, cà chua bi.
3.Cá hồi xốt lá quế Ý
Màu sắc hấp dẫn, mùi vị rất lạ và ngon mà cách làm không hề khó
- 200gr cá hồi phi lê tươi, 50ml nước dùng, 100gr lá quế Ý, 1 muỗng canh kem tươi, 3 muỗng cà phê dầu ôliu, 2 muỗng rượu vang trắng Ý, 1 trái cà chua và Muối tiêu
Cách làm:Cá hồi xắt thành từng lát mỏng. Lá quế Ý cho vào máy xay sinh tố, nêm thêm 2 muỗng dầu oliu vào và rắc một ít muối tiêu, xay nhuyễn làm nước xốt.
– Bắc chảo lên bếp, cho dầu ôliu vào đun nóng, cho 1 muỗng kem nấu (whipping cream), đổ hỗn hợp lá quế Ý đã xay nhuyễn vào khuấy đều khoảng 1 phút rồi cho nước dùng, nêm ít muối tiêu.
– Xếp từng lát cá tạo hình bông hồng đặt trên khay có láng ít dầu oliu và rượu vang trắng, rồi cho vào lò vi sóng nướng 5 phút. Sắp cá ra đĩa, rưới nước sốt lên. Trang trí cà chua, lá quế Ý
4.Súp kem đậu Hà lan cá hồi
– 200g đậu hà lan hộp, 100g cá hồi tươi, 40g bơ nhạt, ¼ tsp muối (nêm cho vừa khẩu vị của bé), 150ml sữa tươi, 60ml kem tươi (whipping cream).
Cách làm:
– Cho hạt đậu hà lan và 20g bơ vào nồi, bỏ chút muối, đảo đều 2-3 phút.
– Thêm sữa tươi, nấu sôi rồi để nhỏ lửa, đun thêm 3 phút nữa.
– Cho kem tươi, quấy đều, nấu 2 phút thì bắc ra. Để nguội khoảng 5 phút rồi cho vào máy xay sinh tố xay nhuyễn thành dạng súp kem.
– Cá hồi cắt khối to vừa, đem rán với 20g bơ còn lại. Rán cá vừa chín, không rán kĩ quá sẽ làm cá bị cứng và khô.
– Đổ súp kem ra đĩa, đặt miếng cá hồi lên trên. Khi ăn dằm nhỏ cá trộn đều với súp kem, cho bé ăn khi còn ấm.
5.Cá hồi đút lò
– Cá hồi: 400gr, Sốt mayonnaise: 5 muỗng canh, Hạnh nhân: 10g, Lá chuối: 1 lá, Mù tạt vàng: 10gr, Chanh: 5 trái
Cách làm
- Cá tẩm ướp muối tiêu nhẹ, hạnh nhân đập (giã hơi to)
– Lá chuối tỉa theo hình đĩa ovan .
– Cá chiên sơ, vắt 1 trái chanh khử mùi, cho mayonnaise và ít tiêu xay vào. Cá chiên xong cho vào khuôn nướng.
– Cho cá vào khuôn nướng, thoa mayonnaise đã trộn lên cá và hạnh nhân, đưa vào lò nướng. Khoảng 10 phút lấy cá ra và cho ra dĩa .
–Món này dùng với nước chấm mù tạt vàng pha với nước tương.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salmon contains many nutrients beneficial to health. Perhaps the most important omega 3 helps provide smooth body and good for your heart. So the next time you sip salmon slices, think of it as the most nutritious food for you.
1 How do baby shrimp salmon
- 2 piece trout or salmon bones, ginger, white wine, salt, cooking oil, sugar, pepper, dried onion.
Method:
- Ginger razor shells, pounding puree, mix well with white wine. Fish cleaned using alcohol hand rub mixture and ginger fish, for about 15 minutes, then wash it thoroughly.
- Give the fish to the pot, steamed, removed and cooled, use your hands to remove the fish meat into the bowl, remove the bones. Use a small bowl for each individual on raw pounding, pounding for much of the fish.
- Heat the cooking oil, non-aromatic shallots, fish stir, little fire, a little seasoning salt and sugar.
- Island about 10-15 minutes before you turn off the stove, the heat for longer, using clean hands, scoop each little part fish into the basket with thick eye, rub your hands until the fish to cotton, giving much of the remaining fish again.
- Give the fish to the pan, seasoning to taste the seasoning to taste, using wooden ladle island until dried fish, if you want long can you keep fish boil longer.
Crispy salmon 2.Vay
Fin Salmon 300g, onion: half tubers, fresh cream: 100ml, Salad: 100g flour; Lemon juice; Unsalted butter; White wine, cooking oil, sugar and salt; Granules; mayonnaise
Method:
- Wash and dry salmon, marinated granules, lemon juice for 5 minutes. Small sliced onion.
- Our hearts through the flour salmon, pan-fried to golden, take out and drain.
- Cream Sauce: Saute butter and onion aroma, add the white wine, cook remaining half dry then add cream milk, 1 cup small granules, salt, sugar. Stir over low heat until the mixture is smooth match. Take off heat.
- For salmon fin disc, chan sauce on top served with lettuce, tomato.
3.Ca in Italian basil sauce
Attractive color, very unusual and delicious taste that way is not difficult
- 200g fresh salmon fillet, 50ml water, 100g Italian basil, 1 tablespoon cream, 3 teaspoons olive oil, 2 tablespoons of Italian white wine, 1 tomato and pepper Salt
Method: Salmon slice into thin slices. Italian basil into a blender, add 2 tablespoons olive oil, seasoning and sprinkle on a little salt and pepper, making pureed sauce.
- North pan on a stove, the olive oil to heat, cook for 1 tablespoon cream (whipping cream), pour a mixture of Italian basil puree in about 1 minute, then stir well to water, less salt and pepper seasoning.
- Reverse fish slices shaped roses placed on trays covered with little white wine and olive oil, and place in microwave grill 5 minutes. Order the fish plates, drizzle sauce over. Decorate tomatoes, basil Italy
4.Sup salmon cream peas
- Box 200g peas, fresh salmon 100g, 40g unsalted butter, ¼ tsp salt (seasoning to taste the taste of baby), 150ml milk, 60ml cream (whipping cream).
Method:
- Give peas seeds and 20g butter in a pot, put a little salt, stir for 2-3 minutes.
- Add milk, bring to the boil then simmer, boil another 3 minutes.
- For fresh cream, stir, cook for 2 minutes, then north up. Let cool for 5 minutes and place in a blender puree the soup form.
- Trout to just cut block, bring the remaining fried butter 20g. Fried fish cooked, not fried fish will be carefully too hard and dry.
- Pour the soup plate, place salmon pieces on top. When fish eat little vinegar mixed with cream soups, baby food while still warm.
Baked in 5.Ca
- Salmon: 400gr, Mayonnaise Sauce: 5 tablespoons Almond 10g, Banana Leaf: 1 Leaf, Yellow Mustard: 10gr, Lemon: 5 left
Method
- Salt and pepper lightly marinated fish, almonds dams (retired biggish)
- Banana Leaf pruning according oval disc.
- Fried fish, squeeze 1 lemon deodorant, for little mayonnaise and pepper on. Fried fish and put it in baking.
- For fish in baking, rub mayonnaise mixed up fish and almonds, put in the oven. About 10 minutes get out and fish for the dish.
This jelly sauce served with yellow mustard mixed with soy sauce.
0 comments:
Post a Comment